Full width home advertisement

Save on your hotel - hotelscombined.com

Post Page Advertisement [Top]




Am aflat in primele doua parti ale acestui articol cum puteti sa vedeti preturile la zboruri pe o luna intreaga direct pe site-ul companiilor aeriene. 

Cititi AICI partea I, dedicata companiilor low-cost
Cititi AICI partea a II-a, dedicata companiilor de linie


La Tarom, din pacate, se pot vedea preturile simultan numai pe o saptamana. Desi ma indepartez de la tema acestui articol, nu pot sa inchei articolul fara sa va prezint o alternativa: Matrix ITA Software, un motor care cauta cele mai ieftine zboruri pentru ruta aleasa. Il puteti accesa de aici: matrix.itasoftware.com.


De aceasta unealta ne vom folosi ca sa vedem preturile pe o luna la zborurile cu Tarom. Pentru asta, trebuie sa (luam ca exemplu ruta Bucuresti - Londra):

  • accesati site-ul matrix.itasoftware.com
  • introduceti orasul de plecare si destinatia (am ales Londra Heathrow, pentru ca Tarom zboara pe aeroportul Heathrow)
  • bifati See calendar of lowest fares 
  • alegeti data plecarii, in format LL/ZZ/AAAA (eu am ales 1 februarie, pentru ca vreau sa vad preturile pentru luna februarie 2016)
  • alegeti numarul de nopti la destinatie (poate sa fie si un interval; eu am ales intre 5 si 12 nopti)
  • pentru ca, in cazul meu, vreau sa vad numai preturile de la Tarom, urmaresc sa restrang cautarea si la Stops, aleg doar zboruri non-stop (din Bucuresti zboara fara oprire spre Londra Heathrow numai Tarom si British Airways). 
  • faceti click pe Search



Veti obtine ceva de genul:


Acum trebuie sa va asigurati ca vedeti numai preturile pentru zborurile cu Tarom. Din partea dreapta, faceti click pe Sort by airline si debifati celelalte companii aeriene (in acest caz, am debifat British Airways).

Conform rezultatelor afisate, cel mai mic pret in februarie 2016 cu Tarom, pentru ruta Bucuresti - Londra Heathrow, ar fi de 546 lei, disponibil in mai multe date. 









Haideti sa verificam pretul pe site-ul Tarom pentru 16-23 februarie:



Este de 126.55€, adica 567 lei (asadar, numai o mica diferenta de circa 20 de lei).

Ce este important sa mai retineti despre acest motor de cautare:

  • nu va spune unde puteti sa gasiti pretul mentionat (eu l-am verificat direct pe site-ul Tarom)
  • nu se pot face rezervari prin intermediul lui. Doar va afiseaza preturi pe care apoi trebuie sa le confirmati in alte surse: pe site-ul companiei aeriene, la agentiile online samd.
  • preturile nu sunt afisate in timp real. Este posibil ca motorul sa afiseze un pret pe care sa nu il mai gasiti cand il cautati pe site-ul companiei aeriene, pentru ca s-a vandut deja.  
Observatiile de mai sus sunt valabile si pentru alte motoare de cautare a zborurilor. Pentru ca sunt foarte utile, o sa le dedic in viitor un articol separat. 


Dar noi ne oprim aici deocamdata. Daca stiti si alte companii aeriene care ofera posibilitatea de a vedea preturile la zboruri pentru o luna intreaga, lasati un comentariu si le adaug la articol. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bottom Ad [Post Page]



Esential

YOUTUBE: Cum sa cauti zboruri ieftine