Full width home advertisement

Save on your hotel - hotelscombined.com

Post Page Advertisement [Top]




Ce vei afla in acest articol

Unde si cum sa cauti ca sa fii sigur ca gasesti cel mai bun pret pentru cazare.

Inainte sa incepem, raspund la doua intrebari pe care le mai primesc ocazional de la voi. Daca nu va intereseaza intrebarile si raspunsurile, puteti sa sariti direct la urmatoarea sectiune: Cum sa cauti pretul cel mai bun pentru cazare.



1. Cum gasesc blogurile care publica oferte la vacante Do it yourself cazari foarte ieftine?

Exista motoare care compara si returneaza preturile pentru cazare de la mai multe agentii online (cum sunt Booking, Agoda si multe altele). Exemple de astfel de motoare sunt: TripAdvisor Hotels, HotelsCombined, Trivago sau HotelScan.

Site-urile de ponturi isi aleg un astfel de motor si fac o simpla cautare pentru datele in care au gasit oferta la zboruri.

Mai aplica cateva filtre, cum ar fi de exemplu pentru numarul de stele sau nota de la clienti.

Motorul returneaza rezultatele care sunt ordonate crescator dupa pret si, de obicei, este aleasa una dintre primele optiuni (adica dintre cele mai ieftine).

Si cam atat.

Dupa cum veti vedea mai jos in articol, toata chestia asta nu dureaza mai mult de cateva minute, o puteti foarte simplu face si voi singuri si veti gasi cazari la fel de ieftine. Este banal.


2. De ce nu public si eu pachete de vacanta, ci numai oferte la zboruri?

Pentru ca in marea majoritate a cazurilor eu nu as fi ales cazarile propuse, am decis sa nu public articole in formatul "Vacanta la x euro, zbor si cazare incluse" doar pentru a atrage cititorii pe site.

Sa explic:
  • PromoTrips.ro este despre oferte, adica despre preturi mai bune decat pretul normal. Ori, daca urmariti ofertele la pachetele de vacante DIY, va puteti convinge singuri ca in aproape toate cazurile oferta din pachete se afla in pretul zborurilor. La care s-a adaugat o cazare care este ieftina in mod normal, dar care are rolul de a atrage vizitatori prin pretul total mic al pachetului. 
  • La zboruri preturile pot sa varieze enorm si sa gasiti diferente semnificative de pret pentru aceeasi ruta si aceleasi servicii incluse. Aceste oferte urmaresc sa vi le supun atentiei.
  • Cu unele exceptii (cum ar fi reducerile in low season sau last minute), preturile la cazare nu o sa varieze nici pe departe la fel de mult ca si preturile la biletul de avion. 

RETINETI: Spre deosebire de biletele de avion, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, cat dati pe cazare, cel mai probabil atata si face pentru conditiile oferite, zona in care se afla si perioada in care calatoriti! Primiti exact ce ati platit. 

Sa luam si un exemplu:

In articolul: Cum am gasit vacanta in Zanzibar la 506€ dus-intors: zbor din Bucuresti, cazare, mic dejun incluse, v-am aratat cum am gasit un zbor combinat spre Zanzibar un pic sub 400€ si cazare 7 nopti la Chwaba Bay Resort la 123€. 

Vi se pare Wow! pretul pentru cazare? Asta pentru ca probabil nu ati folosit niciodata un motor care compara preturile la cazare (nu-i bai, invatam mai jos).

Aceasta unitate a fost printre primele afisate pe HotelsCombined cu review-uri bune de la clienti. Si pe care o puteati gasi si voi in 2 minute cu un simplu search. 

Daca oferta ar fi fost sa zicem pentru un hotel care nu costa atat in mod normal, cum este de exemplu Dream of Zanzibar, atunci as fi zis si eu ca este o oferta Wow!

Asadar stiu ca suna mai atractiv pentru voi un articol in care va prezint un pachet de zbor plus cazare 7 nopti in Zanzibar la 506€, fata de un articol in care va supun atentiei numai zborul Bucuresti - Zanzibar la 400€ si va las pe voi sa va cautati cazarea dupa gusturile, bugetul si pretentiile voastre.

Pentru mine beneficiul ar fi clar cu astfel de articole, l-am experimentat: like-uri, share-uri cu sutele, cititori uimiti de pret (Cum? Zbor si cazare o saptamana in Zanzibar la 500€?!, fara sa stie ca, daca e biletul de avion la pret bun, cazare la preturi mici - daca nu sunteti pretentiosi la conditii  - se gaseste 'pe toate drumurile').

Acelasi lucru si cu pachetele de vacanta pentru Maroc sau Tenerife la 150€ - 250€: daca nu sunteti pretentiosi se gasesc aproape oricand optiuni de cazare super ieftine.

Pe principiul, cand vreau un boost la trafic sau la like-uri, hai sa mai public un articol pachet de zbor si cazare spre Tenerife sau Maroc.

Dar mi-am dat seama ca eu personal, desi nu aleg variante scumpe pentru cazare in vacantele mele, in putine cazuri m-as fi cazat chiar in unitatile pe care vi le recomandam. Asadar sa continui cu prezentarea lor doar ca sa castig popularitate cu blogul ar fi insemnat sa nu fiu onest fata de mine si fata de ceea ce recomand.

Nu, multumesc. Oferta reala se afla in zbor.

Si, desigur, nici nu as vrea sa ma trezesc cu mailuri de la voi in care imi reprosati unitatea de cazare recomandata pentru ca nu a fost ca in review-uri, curatenia lasa de dorit, mancarea a fost putina si proasta si pentru ca in principiu v-am ruinat vacanta. :)

Daca cineva va recomanda astfel de oferte, ar fi interesant probabil sa intrebati persoana respectiva daca atunci cand merge de exemplu in Thailanda, se cazeaza fix la unitatile cu 10€/noapte pe care vi le recomanda voua sau daca alege totusi cu mult mai multa atentie unitati care, desi sunt un pic mai scumpe, ofera conditii de cazare, facilitati, mancare, localizare mult mai decente. S-ar putea sa aveti o mare surpriza...

Daca aveti zborul, nu aveti nevoie de mine ca sa gasiti singuri o unitate de cazare potrivita pentru nevoile, bugetul si pretentiile voastre.

Cu ce pot sa va ajut eu eventual (si in unele articole fac acest lucru), este sa adaug ca si exemplificare cateva optiuni din diferite game de pret, dar nu cele mai ieftine posibil, ci optiuni populare, cu multe reviews si pe care le-as lua si eu in considerare. Desigur, s-ar putea sa nu fie nici acestea pe gustul vostru, asa ca, din nou, alegerea finala este a voastra. Spre deosebire de zboruri, la cazare de obicei aveti de unde sa alegeti. 

Cand consider eu ca ar fi utile ofertele la cazare?

Pai, cand ar fi oferte adevarate. 

Adica daca un hotel costa in mod normal 100€ pe noapte in sezon uscat, camera cu vedere la mare, mic dejun inclus, as fi foarte interesat sa aflu de o oferta la 50€ sau macar la 70€ pe noapte, exact pentru acelasi hotel si in aceleasi conditii.

In speranta ca o sa va fie de folos, in acest articol m-am gandit sa impartasesc cu voi pasii pe care ii urmez eu atunci cand caut cazare.

Este un articol nepartinitor, nu ma intereseaza sa favorizez o parte sau alta (de ex agentiile online sau agentiile traditionale), alegerea va apartine voua!

Cum sa cautati pretul cel mai bun pentru cazare


Presupunem ca stiu deja urmatoarele:

  • locatia si data pentru care am nevoie de cazare
  • care sunt pretentiile mele si ce tip de cazare caut (apartament?, hotel?, hostel?, 2 stele?, 5 stele?, cu mic dejun?, all inclusive?,...)

Pasul 1: compar preturile cu ajutorul motoarelor de cautare cazare

Primul si primul pas este sa... nu, nu sa merg pe Booking, ci pe site-uri care, pentru aceeasi unitate de cazare si pentru aceleasi date de calatorie, "stiu" sa caute cele mai bune preturi la o multime de agentii online si lanturi hoteliere ca si Booking. De ce? Pentru ca nu intotdeauna Booking are cel mai mic pret. Ba din contra...

Asa nu mai este necesar sa intrati voi pe site-ul fiecarei agentii online ca sa verificati preturile.

Cateva exemple de astfel de site-uri:
Ele sunt foarte simplu de folosit:

  1. introduceti destinatia
  2. introduceti datele de calatorie
  3. [optional] puneti filtrele dorite (cateva exemple):
  • numarul de stele
  • intervalul de pret dorit
  • zona in care doriti sa stati
  • facilitati (de ex sa fie cu baie proprie sau sa aiba piscina)
  • tipul proprietatii (apartament, hotel, pensiune, .... )
  • note primite de la oaspeti
  • ....
  4. ordonati rezultatele crescator dupa pret
  5. alegeti unitatea dorita 
 6. alegeti agentia preferata din lista returnata pentru a face rezervarea unitatii de cazare (posibil , dar nu obligatoriu, agentia care ofera pretul cel mai mic)

Incercati chiar aici pasii de mai sus via HotelsCombined:





Exemplul 1: Marrakesh

Cautam cazare in Marrakesh pentru perioada 10 - 17 octombrie 2020 via TripAdvisor Hotes (unde puteti sa cititi si review-urile pentru hoteluri):

Dupa ce am aplicat urmatoarele filtre:
  • unitati cu nota peste 4 din 5 de la oaspeti
  • stele: 4 sau 5
si dupa ce am ordonat rezultatele crescator dupa pret, am obtinut camere duble de la 16€/pers/noapte/ in camera dubla, cu mic dejun inclus!

De aici, optiunile sunt numeroase...

CAUTA CAZARE IN MARRAKESH

Exemplul 2: Tenerife



Cum va spuneam si la inceputul acestui articol, cam acelasi lucru il fac si bloggerii de vacante Do it yourself.

Ca si o nota: pentru ca nu este vorba de oferte, ci de preturile normale practicate de unitatile respective, in multe cazuri, pentru aceeasi destinatie, se vor repeta aceleasi cateva unitati in toate articolele. Un exemplu bun este Residencial Joao XXI care este una dintre unitatile cele mai ieftine care intruneste conditiile minime (baie proprie etc), asadar apare in majoritatea articolelor pentru Lisabona pe aproape toate blogurile.


Asadar, dupa cum vedeti, nimic complicat: cateva click-uri si va puteti gasi si singuri aceleasi unitati de cazare.




Pasul 2: verific pretul si direct la hotel

Automat verific pretul si direct la unitatea de cazare, online sau telefonic (desi, in functie de lantul hotelier, este posibil sa apara si pretul de pe site-ul proprietatii in rezultatele motoarelor de cautare cazare, adeseori nu este cazul).

Pentru vacanta in Dubai, pretul cel mai mic pentru hotelul ales nu l-am gasit nici la agentiile online, nici la agentiile traditionale, ci direct pe site-ul hotelului. Tariful minim gasit includea si anularea gratuita a rezervarii, lucru foarte important (daca se modifica/anuleaza zborul, pot modifica/anula linistit si cazarea, fara sa pierd bani).

Poate ati vazut pe multe site-uri ale hotelurilor mentiunea de Best Rate Guarantee. Asta inseamna ca unitatea respectiva va ofera un tarif egal cu (uneori chiar mai mic decat) cel mai mic pret gasit de dvs in alte surse (astfel nu mai trebuie nici hotelul sa plateasca comision agentiei la care ati gasit acel pret).

De asemenea, poate ati patit si voi sa gasiti o pensiune via Booking la 100 de lei/noapte si, dand un simplu telefon, ati aflat ca pretul pentru rezervarea directa este de 85 de lei/noapte. De ce? Pai, la fel,  a picat comisionul pe care pensiunea il platea ca sa apara pe Booking (si pe care tot VOI l-ati fi platit in cele din urma daca faceati rezervarea prin agentia online si nu direct la pensiune - aviz celor care cred ca Booking e "gratis").

Unde mai punem de avantajul de a negocia orice direct cu reprezentantii hotelului, nu cu diverse agentii care sunt mult mai putin flexibile.

Recomandare: dupa ce ati verificat pretul online, pe site-ul hotelului, in functie de unitate, poate merita sa le si trimiteti un mail in care sa cereti o oferta pentru perioada dorita. Folosesc aceasta metoda, si, desi uneori primeam un pret identic cu cel gasit pe site, adeseori am primit si oferte mult mai bune decat cele care apareau pe site. Nu aveti nimic de pierdut!

Nota: voi decideti daca doriti sa rezervati cat mai ieftin posibil sau daca credeti ca merita sa platiti comision in plus pentru anumite servicii. Daca este vorba de lanturi hoteliere serioase, cu site bine pus la punct samd, eu prefer sa rezerv direct pe site-ul acestora. Daca este vorba, de exemplu, de pensiuni sau apartamente, prefer sa rezerv prin agentii precum Booking, chiar daca platesc mai mult. De ce? Pentru ca sunt destul de multi proprietari neseriosi, care 'se sucesc' si ma anunta poate in ultimul moment ca mi-au anulat rezervarea. Daca am rezervat prin Booking, agentia se ocupa sa imi gaseasca alta unitate de cazare si plateste eventuala diferenta de pret. Daca as fi rezervat direct la proprietar, ar fi trebuit sa ma descurc singur...


Pentru un city break de weekend probabil ca nu merita osteneala cu pasii 3 si 4, dar pentru destinatii mai scumpe ori mai indepartate (de exemplu pentru o vacanta in Maldive, unde vorbim de alte "scoruri") s-ar putea sa merite cu varf si indesat:

Pasul 3: cer oferte de la agentiile de turism romanesti

Cer oferte de la agentiile de turism traditionale.

Este logic.

Daca o sa ziceti: "Pai cum, tocmai am vazut o vacanta Do it yourself spre Thailanda la 500€ cu zbor si cazare incluse, La agentii toate sunt peste 1000€.", eu o sa va spun sa fiti atenti la ce comparati: nu cumva  comparati o unitate de cazare de 2* - 3*, potrivita poate mai mult pentru backpackeri care este ieftina pentru ca acela este pretul normal practicat de obicei (adica nu e nicio oferta, puteti sa gasiti singuri oricand acel pret pentru unitatea respectiva), cu resortul de 4* - 5* cu all inclusive propus de agentie?

Ca sa fie o comparatie corecta, trebuie sa comparati preturile pentru aceeasi unitate de cazare, aceeasi perioada, aceleasi conditii de anulare, acelasi regim de mese, acelasi tip de camera samd. Si sa scadeti eventualele servicii in plus oferite de agentie: transfer, asistenta turistica acolo unde e cazul samd.

Agentiile de turism au adesea preturi extrem de bune, pe care site-urile gen Booking o sa le bata foarte greu, mai ales spre destinatii spre care trimit o gramada de turisti (cum ar fi de exemplu Grecia, Turcia sau Egipt), permitandu-si astfel sa negocieze tarife speciale.

DE RETINUT: desi adesea este posibil sa primiti acelasi pret, uneori veti gasi preturi mai bune pe site-urile de rezervari gen Booking, iar alteori veti gasi preturi mai bune la agentiile traditionale.

Am citit un articol pe blogul unei agentii de turism in care se spunea ca nu are sens sa cautati vacante pe cont propriu online, pentru ca sigur la agentie veti gasi pret mai bun. Am vazut si postari ale unor persoane care detin bloguri cu vacante DIY, care, la fel, afirmau ca intotdeauna veti gasi cele mai bune preturi daca rezervati pe cont propriu.

Ce pot sa va spun eu din experienta mea este ca cei care fac astfel de afirmatii categorice sunt partinitori. Este de inteles. Ce ati vrea sa vi se spuna? Cumpara de dincolo, pentru ca este mai ieftin pentru aceleasi conditii si servicii?

Realitatea este simpla si verificata: uneori veti gasi pretul cel mai bun la agentii traditionale, alteori la agentii online precum Booking. Nu puteti fi siguri decat daca verificati!

Voi trebuie sa cautati peste tot si sa alegeti oferta cu adevarat cea mai buna.

Tocmai de aceea cererea de oferte la agentii este un pas pe care nu il sar niciodata si am avut adesea de castigat de pe urma lui.
De exemplu pentru vacanta in Tenerife hotelul care ne interesa pe noi a costat la toate agentiile online verificate  (da, inclusiv pe Booking) in jur de 900€ (7 nopti cu demipensiune). Am cerut o oferta si la mai multe agentii traditionale. Si, surpriza, de la doua dintre ele am primit o oferta la circa 650€(!) pentru acelasi tip de camera si acelasi regim de mese. Pentru ca probabil tour operatorul comun al celor doua agentii avea preturi foarte bune negociate cu hotelul. 

Asadar, chiar daca ati ales deja niste unitati de cazare de pe motoarele de cautare, cereti o oferta pentru ele si la agentiile de turism traditionale.
Sau invers, inainte sa cautati voi online, vorbiti cu agentiile ca sa va recomande ele unitati de cazare si pe urma verificati daca obtineti un pret mai mic prin motoarele de cautare cazare. 

Stiu ca unele au o reputatie mai putin "magulitoare", dar din fericire exista si multe agentii serioase, cu vechime pe piata, care fac o treaba minunata.
Daca aveti o agentie cu care colaborati de mai multa vreme, nu ezitati sa o contactati.
Daca nu aveti, puteti sa cereti oferta de la mai multe si - din nou - comparati preturile pentru aceleasi servicii. 

Nota: Sigur, cele de mai sus sunt valabile daca aveti deja zborul si cautati numai cazare. Dar evident, dintr-o multime de motive (care nu tin numai de pret, ci si de serviciile incluse, confort, expertiza samd), deseori merita sa luati pachete complete prin agentie. Dar subiectul Vacante Do It Yourself vs Vacante prin agentie merita abordat intr-un articol separat. Eu vad avantaje, le folosesc si le recomand cu drag pe ambele, in functie de context ori de tipul vacantei. 



Pasul 4 [optional]: cer oferte la agentiile de turism din strainatate


Pentru destinatii mai indepartate sau mai scumpe este posibil sa cer oferte si la unele agentii de turism din strainatate. 

Poate sa fie vorba de tour operatori mari (ca si Tui, Kuoni, Neckermann etc) sau mai mici, dar de la care am primit recomandari si am vazut ca macar in 90% din review-urile online sunt recomandate cu incredere de catre clienti.

De exemplu, pentru destinatiile exotice agentiile din vest au adesea preturi mult mai bune. La noi abia acum prinde avant acest tip de vacante, putine agentii de la noi au direct contracte cu hotelurile de acolo (exista cateva specializate pe destinatii exotice), dar majoritatea revand pachete de la marii tour operatori din vest. 

Pentru Dominicana aproape sigur veti gasi oferte mai bune la agentiile spaniole: probabil ati vazut la unele agentii romanesti pachete cu zbor din Madrid. Acestea doar revand aceste pachete si isi mai adauga un comision. 

La fel, pentru vacanta in Maldive, am cerut oferte la mai multe agentii din strainatate, atat mari, cat si mai micute (specializate numai pe Maldive) dar cu review-uri foarte bune. Si, da, rezervarea am facut-o pana la urma printr-o agentie din strainatate.

Nota: trebuie sa verificati inainte daca agentia aleasa vinde pachete clientilor care nu locuiesc in tara in care isi are sediul.

Important: mentionez si acest pas doar pentru a nu omite nicio informatie, dar nu il recomand neaparat daca nu sunteti calatori experimentati sau daca nu aveti experienta cu rezervatul la agentii din strainatate.

Trebuie sa va puneti cateva intrebari inainte:

  • este atat de mare diferenta de pret, incat sa merite bataia de cap cu o agentie din strainatate, fie ea si veche/mare?
  • ati cercetat cu atentie, nu sunt tepari/agentie fantoma? Aveti incredere sa le transferati banii?
  • stiti daca mai recuperati ceva in caz de faliment? (nu ca in Romania ati fi mai protejati daca o agentie dispare de pe piata...) 
  • va descurcati sa discutati cu ei in alta limba? etc, etc. 
Daca raspunsul este nu, clar recomand sa nu va complicati si sa sariti acest pas.


Pasul 5: apartamentele de inchiriat

De obicei (mai ales daca suntem un grup de patru persoane), verific si ce preturi sunt pentru apartamentele de inchiriat in destinatia in care urmeaza sa calatorim.

Desi se gasesc apartamente si prin motoarele de cautare, mie imi place sa fac o vizita si direct pe site-uri gen AirBnb. Evident exista multe altele, vezi doar HomeStay, FlipKey, Vrbo, Roomorama, HomeAway (mai multe exemple AICI).

Mare atentie: intotdeauna la apartamente exista un risc cu proprietarii. Eu personal nu as inchiria un apartament de la un proprietar care nu are reviews sau are doar cateva, indiferent de pret. Pentru ca nu vreau sa testez eu seriozitatea proprietarului.
Verificati sa aiba reviews, cu cat mai multe (macar zeci as recomanda, daca nu prea gasiti proprietati cu peste o suta), cu atat mai bine si, evident, sa fie pozitive. Este criteriul principal dupa care ma ghidez atunci cand inchiriez un apartament si nu am avut surprize neplacute pana in prezent.
Daca doriti riscuri minime, mai bine va orientati pe alte tipuri de unitati de cazare.

Nota: daca optati pentru Airbnb si nu aveti inca un cont creat la ei, va pot ajuta si eu cu un voucher de 34€ pe care il puteti folosi cand faceti plata cazarii catre Airbnb. Tot ce trebuie sa faceti, este sa dati click aici: Airbnb.com si apoi pe Accept Invitation.


Pasul 6: compar si aleg!

Dupa ce am verificat ce optiuni am la agentiile online cu ajutorul motoarelor de cautare cazare, dupa ce am primit oferte de la agentiile de turism, dupa ce am verificat pretul si direct la unitatea de cazare, ce a mai ramas de facut? E simplu: de comparat si de ales.

Sunt sigur ca va descurcati aici... :)






Recomandari
  • nu va opriti la un singur motor de cautare cazare. Motoare diferite pot intoarce si rezultate de la agentii diferite. Ati comparat preturile pe TripAdvisor Hotels? Nu strica sa face o comparatie rapida si pe HotelsCombined
  • fiti atenti la preturile returnate sa fie pentru aceleasi servicii (tip de camera, reguli de anulare, mese incluse samd)
  • pentru vacantele de tip Do it yourself (unde rezervati zborul si cazarea separat), recomand sa alegeti unitati de cazare care permit anularea gratuita a rezervarii. De ce este important: daca apar orice fel de modificari neprevazute la zbor (anulare, modificare de orar), sa puteti sa va schimbati si cazarea in mod corespunzator.
  • alegeti unitati cu reviews pozitive de la clienti. Dati un Google cu hotelul ales si vedeti ce obtineti. Gasiti note si pe motoarele de cautare, si pe TripAdvisor si la agentiile online cum ar fi Booking. Cititi parerile celor care au vizitat deja locatia (recomand cu incredere si amfostacolo.ro).
  • faceti rezervarea la agentii care au reviews bune de la clienti. Din nou, dati un simplu Google dupa numele agentiei si termenul reviews si ar trebui sa va puteti face o parere relativ repede. Doua site-uri foarte utile pentru agentiile straine sunt TrustPilot si ReviewCentre.
  • daca nu va descurcati cu limba engleza, verificati daca agentia dorita are suport clienti si pagina in limba romana, ca sa fiti siguri ca va puteti descurca in a lua legatura cu ei in cazul oricaror probleme. Daca nu, recomand sa rezervati mai bine prin agentiile traditionale care pot sa faca rezervarile si sa gestioneze eventualele probleme aparute pentru dvs. 
  • in functie de locatie, exista si site-uri mai micute, locale (recomandate de cei care le-au  mai folosit) prin intermediul carora puteti sa faceti rezervari. Ca sa va dau numai un exemplu, multi romani care isi fac vacanta in Croatia, folosesc site-ul Brela.com pentru inchirierea unui apartament in zona cu acelasi nume. Daca stiti de astfel de surse si stiti ca sunt de incredere, nu le lasati pe dinafara!



Sumar

  • verificati cu usurinta preturile pentru data si destinatia aleasa la agentiile online cu ajutorul motoarelor de cautare cazare
  • cereti oferte de la agentiile de turism
  • verificati pretul si direct la unitatea de cazare
  • daca luati in calcul si un apartament, aruncati o privire si direct pe site-urile specializate (gen AirBnb)
  • comparati si alegeti cu intelepciune



Concluzie

Sunt de parere ca este esential sa gasiti un zbor ieftin spre destinatia care va intereseaza. 

Odata rezolvat acest aspect, nu mi se pare foarte dificil sa alegeti o unitate de cazare potrivita pentru nevoile dvs: aveti motoare de cautare ca sa gasiti cu cateva click-uri de mouse cele mai bune preturi la agentiile online, mai cereti niste oferte de la agentiile traditionale, comparati si alegeti. 

Cu unele exceptii, preturile la cazare nu o sa varieze nici pe departe la fel de mult ca si preturile la biletul de avion. Sigur, in sezon vor fi mai mari, in afara sezonului vor fi discount-uri; in Maroc si in Thailanda veti plati putin pentru 5*, in tarile nordice e posibil sa vi se para astronomice preturile si la hotelurile de o stea.

Dar, cu uneltele pe care online-ul vi le pune la dispozitie in ziua de azi, sunt sigur ca, odata ce aveti asigurat zborul la un pret foarte bun, puteti gasi relativ usor o optiune de cazare - cum imi place adesea sa spun - dupa bugetul si pretentiile dvs (pentru ca, nu-i asa?,  voi le stiti cel mai bine)...

Eu ma opresc aici. Daca imi mai vine ceva in minte sau daca aveti voi si alte sugestii, updatez articolul si pe parcurs.

Spor la cautat!
Madalin


Recomand sa cititi si:

La ce sa fii atent cand rezervi vacante sau zboruri gasite pe site-urile Do it yourself
Despre calitatea zborurilor: la ce sa fii atent cand alegi un zbor
7 motoare care te ajuta sa gasesti cele mai ieftine zboruri
Cum sa vezi preturile la zboruri direct pe o luna intreaga
Lista cu cele mai importante site-uri europene care publica oferte la zboruri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bottom Ad [Post Page]



Esential

YOUTUBE: Cum sa cauti zboruri ieftine