Full width home advertisement

Save on your hotel - hotelscombined.com

Post Page Advertisement [Top]




O vacanta frumoasa este o vacanta fara griji. Mai ales fara griji ca s-ar putea sa pierdeti vreun zbor. Adesea companiile low-cost au preturi extrem de bune spre destinatii mai indepartate, mai ales daca va este suficient un bagaj de 10kg (ca sa dau doar doua exemple: Maroc sau Insulele Canare), dar spre care nu exista neaparat si zboruri directe din Romania. 

Atunci mai ramane optiunea unui zbor cu conexiune. Problema este ca, in cazul unor astfel de zboruri cu companiile low-cost, legaturile nu va sunt garantate (cu mici exceptii, de exemplu Ryanair a inceput sa ofere zboruri cu conexiune) in cazul in care unul dintre zboruri intarzie, este reprogramat sau chiar anulat. Asadar exista un oarecare risc sa pierdeti al doilea zbor.

Sigur, si la companiile de linie exista zboruri fara garantie pentru conexiune. De exemplu daca luati zboruri la companii din aliante aeriene diferite.

Adesea apar oferte intercontinentale bune cu plecare dintr-un oras european. De exemplu, daca gasiti un zbor ieftin Roma - Bangkok cu Oman Air si luati un zbor de legatura din Bucuresti, nu conteaza ca este cu Ryanair, Wizz, Tarom sau cu Alitalia. Este pe o rezervare diferita, deci nu aveti garantie pentru conexiunea in Roma. Daca zborul Bucuresti - Roma intarzie prea mult, pierdeti zborul Roma - Bangkok. Si vacanta voastra s-a terminat inainte sa inceapa.

De retinut: daca zborurile sunt luate pe aceeasi rezervare/pe acelasi bilet, de regula conexiunea este garantata. Daca aveti doua rezervari/doua bilete pentru zboruri, atunci e putin probabil sa aveti garantie pentru conexiunea intre ele.

Si atunci care ar fi optiunile pentru zborurile fara conexiune garantata?

  • va orientati spre zborurile cu conexiune garantata (daca pretul este rezonabil)

  • mergeti totusi pe zboruri fara garantie pentru conexiune si va asumati un anume risc (mai mare sau mai mic, in functie de durata intre zboruri). 
Mare atentie: patru sau sase ore intre zboruri pare (si este) un timp rezonabil si scade mult probabilitatea sa ratati zborul de legatura. Dar, oricat de mici ar fi sansele, uneori apar si intarzieri mari. Doar un exemplu recent: Intarziere de aproape 11 ore pentru o cursa Bucuresti - Roma. Cele mai multe probleme apar evident iarna cand vremea nefavorabila (ceata, ninsoare) poate crea intarzieri neprevazute.

  • daca pretul este extrem de bun, mergeti tot pe zboruri fara conexiune garantata, dar jucati foarte prudent si luati cate o noapte de cazare in orasul de legatura. Mai ales daca este vorba de un zbor intercontinental (am tot vazut pe PromoTrips o gramada de oferte foarte bune spre alte continente din Italia sau din Bruxelles, unde de obicei se ajunge ieftin cu low-cost-uri)

  • sau...
.... mai aveti o optiune foarte utila: daca este disponibil, cautati acelasi zbor si, pentru un comision in plus, il rezervati printr-o agentie care ofera garantie si pentru astfel de conexiuni.

In acest articol o sa va dau trei exemple: Kiwi.com, Vola.ro si Flyhacks.ro. Nici acestea nu ofera solutii perfecte, au limitarile lor (dupa cum veti vedea citind termenii si conditiile), dar pot aduce un mare plus de siguranta si de liniste pentru calatoria dvs. 

Eu recomand combinatiile de zboruri low cost numai ca si ultima solutie, daca nu gasiti un pret rezonabil pentru zborurile directe ori la companiile de linie. Dar si in acest caz le recomand numai cu garantie pentru conexiune. 

Desi este mai bine decat deloc, nu va imbatati cu apa rece daca ati rezervat zborul printr-o agentie care ofera garantie pentru conexiune, deoarece nu este identica cu garantia oferita de catre compania aeriana.

Cititi cu atentie conditiile pentru oferirea garantiei si vedeti daca sunt optime pentru ceea ce aveti dvs nevoie:

  • In ce conditii si pana la ce suma maxima este oferita garantia? Am vazut cazuri in care vi se acopera numai pana la de trei ori suma platita pentru biletul de avion. Ori la cat costa un bilet cumparat cu cateva ore inainte de zbor, este extrem de putin. 
  • Are agentia aleasa resursele umane sa raspunda la apelurile dvs in caz de urgenta si financiare sa va cumpere alte zboruri in cazuri de anulari in masa (vezi falimentul Monarch, anularile Ryanair, anularile din cauza uraganelor din Caraibe samd)?
Inainte sa discutam despre garantia pentru conexiune, in acest video puteti vedea cum gasiti cele mai ieftine combinatii de zboruri low cost in mai putin de 5 minute:





Garantia Kiwi.com

Kiwi.com este un site pentru rezervari bilete de avion care ofera si garantie pentru conexiuni. Nu am avut ocazia sa-l folosesc pana acum, dar nota 9 din 10 pe TrustPilot imi spune ca majoritatea clientilor sunt multumiti de experienta avuta cu ei.

Pentru zborurile cu legatura, acestia ofera si Garantia Kiwi.com care zice asa:
"Vă acoperim atunci când ratați zborul de legătură datorită anulării, întârzierii sau reprogramării oricăruia dintre zborurile rezervate. Dacă apare o astfel de situație, fie vă vom cumpăra un loc la următorul zbor disponibil spre destinația dumneavoastră, fără costuri suplimentare, fie vă rambursăm integral rezervarea efectuată."
Gasiti toate detaliile si conditiile aici: Garantia Kiwi.com (in limba engleza).

Ca si exemplu pentru a compara preturile, am ales aproape la intamplare un zbor Cluj - Faro (Portugalia) cu Wizz Air si Ryanair, cu escala 2h30 la dus in Eindhoven si 2h05 la intors in Koln. 

Timp intre zboruri suficient daca nu sunt intarzieri (desi cam din scurt pentru gustul meu). Dar daca imprevizibilul loveste si apar intarzieri la primul zbor? 

  • pe site-ul companiilor aeriene, Cluj - Faro, Portugalia, 24 mai - 2 iunie: 122€ (sau chiar mai putin, daca aveti Wizz Discount), dar fara garantie pentru conexiune
  • pe Kiwi.com, Cluj - Faro, 24 mai - 2 iunie: 133€, garantie pentru conexiune inclusa
Voi va cunoasteti toleranta la risc, voi decideti daca merita suma in plus. Personal pentru zborul de fata n-as sta pe ganduri pentru garantie. Dar pentru un zbor cu timp intre legaturi de 3 - 6 ore, probabil as cumpara biletele de pe site-urile companiilor aeriene, profitand si de pretul chiar mai mic oferit de abonamentul Wizz Discount. Sigur, asumandu-mi un oarecare risc, pe banii mei...


Simulare pe site-ul companiilor aeriene Wizz Air si Ryanair:




Simulare pe Kiwi.com:





Garantia Smart Connection de la Vola.ro

Vola.ro, una dintre cele mai mari agentii online din tara, are un motor de cautare zboruri foarte cool si util, care combina zboruri inclusiv de la companiile low-cost, prin asa numita functie Smart Connection.

In cazul in care rezultatele cautarii cu Smart Connection ofera informatii conform carora zborul este acoperit de Garantia Smart Connection, acest lucru inseamna ca atunci cand cumparati bilete ca parte a acestui zbor, veti primi si garantie pentru legaturi. 

De pe site-ul Vola:
"Vrem sa te bucuri de toate beneficiile unui astfel de zbor, fara riscuri, asa ca iti oferim gratuit Garantia Smart Connection. Ne poti contacta 24/7 in cazul in care pierzi o conexiune din cauza unei intarzieri, anulari sau schimbari a orarului unuia dintre zboruri, iar noi iti vom cumpara alt bilet gratis.
[...] 
Utilizatorul poate folosi Garantia Smart Connection daca una dintre conexiunile din cadrul Calatoriei va fi anulata, intarziata sau atunci cand orarul calatoriei este schimbat, rezultand in incapacitatea Utilizatorului de a efectua transferul planificat in cadrul Calatoriei sau daca Utilizatorul se afla in imposibilitatea de a ajunge la destinatia Calatoriei. 
Vola.ro se angajeaza sa acopere costul acesteia, pana la o suma egala cu triplul costului total al biletelor de avion suportate de Utilizator care constau in Calatoria initiala."
Toate detaliile si conditiile le gasiti aici: Garantia Smart Connection

Sa luam si aici un scurt exemplu, ca sa vedeti diferenta de pret de achitat in plus: Bucuresti - Marrakesh, cu Wizz si Ryanair, 16 - 23 iunie, la dus escala 2h in Madrid, la intors 3h55 in Roma.
  • pe site-ul companiilor aeriene, Bucuresti - Marrakesh, 16 - 23 iunie: 105€ (sau chiar mai putin, daca aveti Wizz Discount), dar fara garantie pentru conexiune
  • pe Vola.ro, Bucuresti - Marrakesh, 16 - 23 iunie: 121€, garantie pentru conexiune inclusa.
Din nou, alegerea va apartine...

Simulare pe site-ul companiilor aeriene Wizz Air si Ryanair:



Simulare pe Vola.ro




Garantia FlyHacks

Ar mai fi de mentionat si agentia online FlyHacks care activeaza si in Romania (vezi FlyHacks.ro). Nu stiu sa va spun prea multe despre ei. Din ce vad pe site-ul Vola.ro, inteleg ca apartin de acestia?


 Iata ce spun acestia ca ofera pentru zborurile fara conexiune garantata:



































Recomand sa cititi si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bottom Ad [Post Page]



Esential

YOUTUBE: Cum sa cauti zboruri ieftine