Full width home advertisement

Save on your hotel - hotelscombined.com

Post Page Advertisement [Top]




O sa povestim in acest articol despre abonamentul Wizz Discount Club, nu inainte insa de a discuta un pic despre companiile low cost.

Probabil v-ati lamurit si voi: in general veti gasi preturi cu adevarat low cost la unele dintre aceste companii in - ce descoperire! :) - low season, adica in noiembrie, februarie si in alte luni prea putin placute pentru a calatori.

In shoulder season (adica intre low si high season), preturile sunt "asa si-asa", uneori bune sau foarte bune, alteori mai putin (depinde mult de ruta, de concurenta pe acea ruta, de gradul de ocupare samd).

In sezon nu doar ca nu prea sunt low cost, dar uneori sunt de-a dreptul scumpe, mai ales zborurile cu plecare din orase in care concurenta este slaba sau inexistenta (cum a fost si inca mai este partial Cluj). In astfel de perioade, exista sanse sa gasiti zboruri mai ieftine la companiile de linie, la care se intalnesc mai rar diferente atat de mari de preturi intre low si high season.

Asadar, sunt de acord partial cu ce imi mai spuneti unii dintre dvs in mesajele trimise: uneori companiile low cost sunt cu adevarat low cost atunci cand pentru multi dintre noi nici nu conteaza preturile, deoarece nu avem de gand sa ne irosim putinele zile de concediu calatorind in acea perioada.

Dar din fericire exista si exceptii. Acestea ne intereseaza pe noi si pe acestea le caut si incerc sa vi le supun atentiei: uneori vor aparea zboruri ieftine sau foarte ieftine si la inceput sau sfarsit de sezon (mai des), dar si in plin sezon (mai rar).

Acestea sunt oportunitatile noastre de a zbura ieftin atunci cand e vremea buna pentru calatorii. Numarul acestor bilete este de obicei limitat sau foarte limitat, dar si aici exista exceptii (la Ryanair vad mai des zboruri la preturi foarte bune in sezon).

Ca sa luam un exemplu, in general preturile la zborurile spre Dubai cu Wizz sunt similare cu cele ale companiilor de linie (sau nu cu mult mai mici), iar uneori chiar le depasesc. Mai putin in - ati ghicit - low season :), cum ar fi in luna august sau in perioada Ramadan-ului.

Dar cateodata veti gasi si exceptii de genul: Zboruri Bucuresti - Dubai de la 86€ dus-intors in septembrie - octombrie cu Wizz. Au aparut cateva date, cu cateva locuri pe zbor, le-am anuntat, s-au dat repede si... asta este. Le asteptam pe urmatoarele.

Este oarecum firesc sa fie asa. Este un business, nu face nimeni acte de binefacere, trebuie acoperite si zborurile la 10€ din iarna, trebuie platite salarii si taxe, trebuie facut profit (apropo, daca sunteti ingrijorati ca o sa dea Ryanair faliment vanzand bilete la 5€ sau la 10€, aruncati o privire AICI).  De asemenea unele lucruri se aplica si la companiile de linie: vezi preturile pe rutele interne inainte sa apara concurenta...

Asa ca inteleg destul de bine aceste aspecte. Cum am invatat sa caut zboruri ieftine si sa profit de oportunitatile de a calatori, chiar ma bucur de explozia de destinatii adusa de companiile low cost si continui sa zbor cu ce gasesc mai convenabil, fie ca e companie low cost, fie ca e companie de linie. Mentionez lucrurile de mai sus numai ca sa va fac constienti de doua lucruri:

  • locurile la pret foarte bun vor fi limitate. Trebuie sa fiti hotarati si sa actionati cand se iveste oportunitatea.
  • va multumesc celor care imi mai reamintiti din cand in cand :), dar stiu si eu ca un zbor la low cost poate sa fie uneori (cum spuneam mai sus: de obicei atunci cand conteaza) mai scump decat un zbor cu o companie de linie. Business-ul este al companiei, ea stabileste preturile. Eu nu pot sa fac altceva decat sa va ajut sa descoperiti zborurile cu adevarat avantajoase atunci cand se ivesc. 

Bun! Acestea fiind zise, sa revenim la scopul articolului. Daca ati dat click pe articolul cu zborurile spre Dubai de mai sus, probabil ati observat ca preturile mentionate sunt cu Wizz Discount. De asemenea, daca urmariti PromoTrips.ro, ati observat ca, din cand in cand, preturile mentionate pentru zborurile Wizz sunt cu Wizz Discount. Veti vedea mai jos motivul...



INFORMATII DESPRE WIZZ DISCOUNT CLUB

Daca doriti sa zburati cat mai ieftin posibil cu Wizz Air, aveti nevoie de abonamentul Wizz Discount Club. De ce?

  • aveti 45 de lei reducere garantata pentru orice zbor de peste 99 de lei 
  • aveti 23 de lei reducere pentru fiecare bagaj de cabina sau de cala achizitionat online
  • reducerile se aplica si pentru zborul pentru care faceti rezervarea cand cumparati abonamentul, asadar este posibil nu doar sa nu va coste nimic sa-l faceti, dar si sa iesiti mai ieftin la zborul curent
  • adesea prima zi a promotiei Wizz Air cu 20% reducere este disponibila numai pentru cei din Wizz Club, prin urmare ei au acces primii la ofertele cele mai bune (vezi exemplu AICI). Ceilalti: ce ramane...


Asadar, poate nu ar fi o idee rea sa achizitionati un astfel de abonament impreuna cu urmatorul bilet de avion (doar atunci se poate cumpara), chiar daca nu sunteti siguri in acel moment ca veti mai zbura cu ei in urmatoarele 12 luni (atat este valabil abonamentul). Mai ales daca e posibil sa nu va coste nimic...

Cu abonamentul standard, reducerile se aplica pentru maxim 2 persoane, iar cu abonamentul de grup, reducerile se aplica pentru maxim 5 persoane.

Costuri: abonamentul standard costa 139 RON, iar cel de grup 229 RON.

Daca zburati dus-intors doua persoane cu cate un bagaj (mare de cabina sau de cala), economisiti 4x45 RON, adica 180 RON la bilet, plus 4x23 RON, adica 92 RON la bagaje. Asadar o economie de 272 de lei.



EXEMPLU

Sa zicem ca doriti sa faceti o vacanta de toamna in doi in frumoasa Sardinia. Mergeti pe site-ul Wizz si gasiti un zbor mai rezonabil ca si pret in 9 - 16 octombrie. Presupunem ca aveti nevoie doar de cate un bagaj mare de mana de persoana.


PRET NORMAL AL ZBORULUI (nu aveti abonament Wizz Discount si nici nu vi-l faceti cu aceasta rezervare)

Daca nu stiti ca exista Wizz Discount Club sau stiti, dar ziceti ca nu aveti nevoie de el (ori ca nu e util, ori ca e scump etc), veti plati pretul normal gasit si anume:


  • 129 lei x 2 (sensuri) x 2 (persoane) = 516 lei
  • 64 lei (un bagaj mare de mana) x 2 (sensuri) x 2 (persoane) = 256 lei
  • Total: 772 lei








PRET ZBOR + CUMPARARE ABONAMENT + REDUCEREA WIZZ DISCOUNT INCLUSA  (cumparati abonamentul odata cu zborul, reducerile se aplica si pentru acest zbor)

Daca va hotarati totusi sa va faceti si un abonament Wizz Discount Club odata cu rezervarea zborului:
  • abonament Wizz Discount pentru doua persoane valabil 1 an: 139 lei
  • 84 lei x 2 (sensuri) x 2 (persoane) = 336 lei (economie de 45 lei/persoana/sens)
  • 41 lei (un bagaj mare de mana) x 2 (sensuri) x 2 (persoane) = 164 lei (economie de 23 lei/persoana/sens)
  • Total: 639 lei   
Nu numai ca v-ati cumparat si abonament Wizz Discount pe care-l puteti folosi pentru eventuale alte zboruri din urmatorul an, dar ati facut si o economie de 133 de lei la zborul curent. Mie nu mi se pare putin lucru...




PRET ZBOR CU REDUCEREA WIZZ DISCOUNT INCLUSA (cat ati fi economisit daca aveati deja abonament Wizz Discount):

  • 84 lei x 2 (sensuri) x 2 (persoane) = 336 lei (economie de 45 lei/persoana/sens)
  • 41 lei (un bagaj mare de mana) x 2 (sensuri) x 2 (persoane) = 164 lei (economie de 23 lei/persoana/sens)
  • Total: 500 lei   O diferenta de 272 de lei . Eu zic ca v-ar prinde mai bine suma asta pentru alte cheltuieli in vacanta.. :).



Sigur, daca rezervati un singur zbor la 39 de lei, nu o sa se acopere si costul abonamentului, dar probabil in acest caz nici nu aveti nevoie de el.

Calculele vi le faceti singuri si vedeti daca merita pentru voi sau nu. Cert este ca asa aveti acces la preturile cele mai mici la zboruri, la preturi un pic mai normale pentru bagaje si aveti prioritate la promotii.

Si tocmai pentru ca este foarte accesibil si poate fi obtinut cu usurinta (numai cine nu doreste nu si-l face), includ si eu in toate ofertele preturile cu Wizz Discount.  Acestea sunt preturile gandite de Wizz pentru cei care cauta sa zboare la pretul cel mai mic posibil, asa ca - zic - de ce sa platiti mai mult decat face?

MODALITATEA a 2-a de al obtine: cardul de credit Wizz 

Pentru ca eu nu vreau sa platesc nici suma de mai sus, mi-am facut un card de credit WIZZ Bancpost. Din cate stiu, costa 60 de lei pe an si aveti inclus si abonamentul Wizz Discount Club de grup (adica cel pentru 5 persoane la 229 lei).

Nu este un articol platit nici de Wizz, nici de Bancpost (probabil banca se va bucura de eventualii clienti aparuti gratuit din senin), voi decideti daca merita sau nu un astfel de card.

Eu personal nu-l folosesc, l-am facut strict pentru Wizz Discount si pentru ca vreau sa-l am ca si rezerva pentru calatorii (de obicei trebuie card de credit pentru inchiriere masina samd). Asadar nu risc dobanzi uriase daca am intarziere la rate, deoarece... nu imi fac rate. Dar este si posibil ca cei de la banca, daca ajung din intamplare la acest articol, sa ma sune ca sa ma anunte ca mi-l anuleaza :)...

Daca va intereseaza, gasiti mai multe detalii AICI.




Informatii suplimentare: pe site-ul Wizz Air

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bottom Ad [Post Page]



Esential

YOUTUBE: Cum sa cauti zboruri ieftine