Full width home advertisement

Save on your hotel - hotelscombined.com

Post Page Advertisement [Top]




Povestea

O noapte caldă de primăvară. Nu! GreÅŸesc... După standardele mele, mai degrabă de vară. Observ cu tristeÅ£e că aerul mediteranean este mult mai pe placul meu (ce să-i faci, nu mă împac cu iarna ÅŸi pace!). Åži totuÅŸi, nu ne puteam bucura pe deplin de ea. 

După vreo zece ore de luat la pas oraşul, de-abia mâncaţi, urcam gâfâind un deal, mergând naiba ştie unde. Ni s-a promis doar că merită efortul cu vârf şi îndesat. Răsfoiam din mers cele două ghiduri pe care le aveam la mine, doar-doar oi dibui despre ce este vorba. Speranţele mele s-au împiedicat odată cu mine de un bolovan care zăcea, cum altfel decât inert, în drum.

Dar, din fericire, ajunsesem...


Ne aflam pe Aventin, una dintre cele şapte coline pe care fusese construită Roma antică, în faţa acestei uşi masive din lemn, ataşată de o clădire pe care însă nu apucasem să o studiez cu atenţie, întrucât fusesem invitat politicos să privesc prin gaura cheii!

Ei bine, asta am văzut, noapte fiind:

Åži cam aÅŸa se vede ziua:




Un tunel lung de verdeaţă încadra perfect Domul Bazilicii Sf. Petru, aflat la circa trei kilometri distanţă. Recunosc, a fost una dintre cele mai plăcute surprize ale sejurului! Åži nici măcar nu era menÅ£ionată în ghiduri.  


Am aflat un pic mai târziu că această clădire aflată la numărul 3 în Piazza dei Cavalieri di Malta era, aÅ£i ghicit, vila cavalerilor de Malta. Din 1834,  aceÅŸtia s-au stabilit definitiv la Roma, după ce în 1798 au fost nevoiÅ£i să-ÅŸi ia adio de la insula Malta, care tocmai ce fusese cucerită de Napoleon I.

Cu vreo jumătate de secol înainte, l-au tocmit pe celebrul arhitect şi pictor Giovan Battista Piranesi să construiască faţada în stil neoclasic a palatului precum şi o piaţă impresionantă, bogată în obeliscuri şi trofee militare. Lui îi datoram şi această gaură de cheie, probabil singura din lume prin care puteam privi nestingherit, fără să fiu cuprins de niscaiva remuşcări tardive.


ÃŽn imediata vecinătate se află Grădina Portocalilor (Giardini degli Aranci): o mulÅ£ime de portocali, pini mediteraneeni,o alee pe mijloc ÅŸi o panoramă deosebită asupra oraÅŸului în capătul ei. Ce puteam să cerem mai mult de atât?


Aceste locuri solitare sunt şi în acelaşi timp nu sunt un secret. Deşi uneori se mai face coadă în faţa uşii masive de lemn, străduţa pe care urcasem nu este prea bătută de turişti. Cu toate că ghidurile în general omit acest loc, locuitorii urbei îl cunosc foarte bine. Poate şi voi aţi fost pe acolo deja. Dacă nu, ar fi mare păcat să îl rataţi când ajungeţi prin cetatea eternă...



Zborul

Ca sa va dau o mana de ajutor, am cautat pentru voi cate un zbor dus-intors spre Roma la pret foarte bun, din fiecare oras din Romania in care exista asa ceva (plus Chisinau). Am ales perioada toamnei, dar am incercat sa evit pe cat posibil luna noiembrie deoarece, desi preturile sunt si mai mici, aveti sanse mai mari sa prindeti vreme capricioasa. Am si reusit, mai putin pentru zborul Craiova - Roma (abia la sfarsitul lunii octombrie reia Wizz zborurile Craiova - Roma). 

Iata ce am gasit:

  • Bucuresti - Roma, 25 - 31 octombrie, 44€ / 195 RON , cu Ryanair
  • Timisoara - Roma, 14 - 21 septembrie, 52€ / 232 RON (sau 142 RON daca aveti Wizz Discount Club) cu Wizz Air
  • Targu Mures - Roma, 7 - 14 octombrie,55€ / 242 RON (sau 152 RON daca aveti Wizz Discount Club) cu Wizz Air
  • Cluj - Roma, 7 - 14 octombrie, 66€ / 292 RON, (sau 202 RON daca aveti Wizz Discount Club) cu Wizz Air 
  • Craiova - Roma, 10 - 17 noiembrie, 70 / 312 RON (sau 222 RON daca aveti Wizz Discount Club) cu Wizz Air
  • Bacau - Roma, 20 - 26 octombrie, 85€ / 375 RON, cu Blue Air
  • Iasi - Roma,  27 octombrie - 3 noiembrie, 86€ / 380 RON, cu Blue Air 
  • Chisinau - Roma, 17 - 24 septembrie, 90€ / 398 RON  (sau 70 daca aveti Wizz Discount Club) cu Wizz Air
Simulari pentru zborurile de mai sus:


BACAU:


BUCURESTI:




CLUJ-NAPOCA:



CRAIOVA:




IASI:



TARGU MURES:




TIMISOARA:




CHISINAU:





Cazarea


Pentru a compara pretul la cazare in perioada aleasa pe diverse site-uri de profil (cum ar fi Booking, Expedia, Venere, Agoda samd), va recomand sa folositi oricare dintre urmatoarele motoare de cautare (toate au versiune si in limba romana) :

Nu va mai ramane decat sa alegeti cea mai avantajoasa oferta si sa o rezervati.


Oferte de la: Ryanair, Wizz Air, Blue Air
Plecari din: Bucuresti, Timisoara, Targu Mures, Cluj-Napoca, Craiova, Bacau, Iasi, Chisinau
Destinatie: Roma
Rezervari zbor: pentru  rezervari, puteti accesa:

Ca sa fiti la curent cu toate promotiile si ofertele, va invitam sa ne urmariti pe email sau pe Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bottom Ad [Post Page]



Esential

YOUTUBE: Cum sa cauti zboruri ieftine