Full width home advertisement

Save on your hotel - hotelscombined.com

Post Page Advertisement [Top]





Dubai a ajuns o destinatie de calatorie accesibila si din Romania, mai ales de cand cu concurenta dintre Tarom, WizzAir si FlyDubai. Daca nu depindeti de o data anume, puteti gasi zboruri si la 99 de euro dus-intors, cu toate taxele si bagaje incluse. Trebuie doar sa fiti pe faza cand apar astfel de oferte - sau sa urmariti promotrips.ro :) - si sa fiti pregatiti sa actionati (uneori in decurs de doar cateva ore). Optiuni pentru toate buzunarele exista si la capitolul cazare, de la AirBnb la hoteluri ieftine, dar care nu fac compromisuri la conditii (detalii insa intr-un alt articol). 

In acest articol vreau sa va propun o metoda de a economisi bani seriosi cu mancarea (pe langa metodele "traditionale" gen supermarket, fast-food etc) si cu intrarile la cateva dintre atractiile majore ale Dubaiului si anume cu cartile (mai nou si cu aplicatia) Entertainer, care contin o multime de vouchere de tipul cumpara un produs si il primesti pe al doilea gratuit. Nu am mai folosit vouchere prin calatoriile mele, dar conform celor care au vizitat deja Dubai-ul ar fi o risipa sa nu fie folosite in anumite conditii. Veti vedea mai jos de ce.

Desi exista si alte carti Entertainer pentru Dubai (Fine Dining, Kids, Body), pe noi ne intereseaza mai mult Entertainer Dubai care are pe 2015 peste 1800 de vouchere pentru restaurante, cafenele, attractii, activitati de genul safari-urilor in desert samd. 
Cele doua carti Dubai Entertainer pe anul 2015

Cand merita sa le cumparati

Daca vizitati pentru mai mult de cateva zile Dubai (de exemplu pentru o saptamana sau doua) si sunteti macar doua persoane, atunci merita sa luati in considerare sa achizionati Entertainer. Daca sunteti un grup mai mare (in numar par), cu atat mai bine, deoarece astfel se imparte costul achizitiei cartilor.

Daca sunteti singur/a sau stati doar un weekend prelungit, din punctul meu de vedere, nu se justifica pretul.


Ce puteti face cu ele

Platiti un bilet si primiti doua pentru multe dintre atractiile Dubaiului, cum ar fi:

Wild Wadi waterpark
Dubai Dolphinarium
Lost Chambers Aquarium Atlantis
Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Dhow Dinner Cruise
Ski Dubai
Yellow Boats
Arabian Nights Safari
Platinum Heritage Safari
Ferrari World (Abu Dhabi)
Yas Waterworld waterpark (Abu Dhabi)

Voucher pentru Wild Wadi waterpark

De asemenea, la toate restaurantele, fast-food-urile, cafenelele sau celelalte localuri listate, platiti un fel principal si primiti doua.

Atentie: am verificat si in Dubai Entertainer 2015 nu mai intra Aquaventure waterpark de la Atlantis.


Cum se folosesc

Pentru atractii, aratati voucherele/aplicatia la casa si veti primi doua bilete la pret de unul. Pentru localuri, specificati ca veti folosi voucher cand cereti nota de plata. Desi nu am citit pe forumuri sa fie probleme cu ele, as recomanda pentru orice eventualitate, sa specificati acest lucru cand intrati in local.

Insist pe un lucru; nu trebuie sa va fie jena sa le folositi. In Dubai aproape toti turistii le folosesc "la greu", indiferent ca sunt americani, englezi sau rusi. Daca nu va dau banii afara din casa, as zice mai degraba ca ar fi o prostie sa nu folositi vouchere, deoarece, la ce popularitate au, sunt aproape sigur ca preturile la atractii sunt fixate si in functie de ele, iar cei care platesc bilet intreg reprezinta "bonusul".


Cat costa

Pe anul 2015 cartea costa acum 475 de dirhami (cca 520 RON), iar aplicatia 450 de dirhami  (cca 490 RON). Este mult, este putin? Depinde, cum spuneam si mai sus, de perioada petrecuta in Dubai, de numarul de persoane si de ce aveti de gand sa faceti acolo.

Daca aveti de gand sa faceti macar un safari in desert cu o companie decenta, gen Arabian Nights care sunt bine cotati pe TripAdvisor, atunci platiti circa 300 lei/2 persoane in loc de 600. Daca mai puneti si o intrare la un aquapark (de ex Wild Wadi), platiti 280 lei/2 pers in loc de 560. Asadar doar cu 2 intrari economisiti aproape 600 de lei. Daca pe langa atractii, mai economisiti cate-o masa zilnic, intr-o saptamana se poate ajunge la economii substantiale.

Recomand  insistent sa va faceti calculele inca de acasa si sa decideti singuri daca merita pentru dvs sau nu.

Exista o varianta si mai ieftina - interzisa in mod oficial de catre Entertainer, dar care se practica frecvent - si anume, se cumpara de pe internet vouchere separat doar pentru atractiile dorite. Se gasesc destule si pe site-urile noastre si pe Ebay.

Sigur, daca ati cumparat cartile sau aplicatia, nu veti apuca intr-o saptamana, doua sa consumati prea multe vouchere, dar nu e concurs si nici nu este necesar sa folositi prea multe ca sa faceti economii serioase. In plus, dupa ce v-ati intors din calatorie, puteti sa vindeti cartea (pentru aplicatie nu stiu daca este posibil) la un pret ceva mai mic si recuperati o parte din bani (oficial este interzis si acest lucru, neoficial se practica). Doritori vor fi destui, mai ales ca voucherele sunt valabile pe tot parcursul anului.

Cartea/aplicatia se poate comanda direct de pe site-ul lor, iar livrarea este gratuita inclusiv in Romania. Daca optati pentru carte, este bine de avut in vedere ca sunt doua volume destul de voluminoase, asa ca poate doriti sa va fie livrate direct la locatia in care o sa fiti cazati in Dubai ca sa nu va ocupati bagajul si cu ele.

Ca si o nota, Entertainer apare in mai multe orase sau tari, in special din zona sau din Asia, dar in Dubai este cel mai bine pus la punct. De exemplu exista si Entertainer Londra, dar are oferte putine, cel putin pentru atractii/activitati, asa ca nu merita in opinia mea.


Bine de retinut

  • Exista de regula cate trei vouchere pentru fiecare local/atractie/activitate din carte,
  • Voucherele sunt valabile pana la sfarsitul anului.
  • In Entertainer Dubai 2015 exista cateva vouchere si pentru Abu Dhabi, mai exact doua pentru Ferrari World si trei pentru Yas Waterworld.




  • Se pot folosi maxim 4 vouchere per grup (asadar maxim 8 persoane).
  • O atractie importanta care nu este prezenta (si nici nu a fost) in Entertainer este Burj Khalifa.
  • Voucherele nu se pot folosi:
de Craciun (24, 25 decembrie)
de Anul Nou (31 dec, 1 ianuarie)
Sarbatori musulmane: Eid Al Fitr/Eid Al Adha (17 iulie, 23 septembrie in 2015)
Valentine’s Day (14 februarie)
UAE National Day (2 decembrie)

Aflati mai multe detalii

Continut Entertainer Dubai 2015
Reguli de folosire pentru vouchere si intrebari frecvente
Forumul TripAdvisor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bottom Ad [Post Page]



Esential

YOUTUBE: Cum sa cauti zboruri ieftine