Full width home advertisement

Save on your hotel - hotelscombined.com

Post Page Advertisement [Top]




Dragi cititori, ca sa va raspund partial la intrebarea pe care o primesc atat de des: "Madalin, cum sa gasesc si eu oferte bune la zboruri?", am adunat in urmatorul episod din seria de video tutoriale Cum sa cauti zboruri ieftine, motoarele de cautare zboruri pe care eu le folosesc cel mai des. 

Ca toate articolele pe care le public, si acesta este un articol onest si nepartinitor. Singurul motiv pentru care aceste motoare au ajuns in articol este pentru ca ele ma ajuta cel mai mult in acest moment (sigur, fiecare cu limitarile lui, uneori destul de mari). 

Doua dintre motoarele de cautare de mai sus apartin de agentii online. Evident, acesta nu este un motiv de excludere. In acest articol ne intereseaza motoarele lor de cautare, nu agentiile in sine. 

Asadar ne intereseaza unde cautam zborul. Odata ce acesta a fost gasit, rezervarea o faceti unde doriti (la compania aeriana, la agentia la care l-ati gasit, verificati pretul la alte agentii samd).


Ce face un motor de cautare zboruri
Dupa cum usor puteti intui, un astfel de motor cauta zboruri la companiile aeriene sau la agentiile online care vand bilete de avion (cum ar fi Avion.ro, Paravion.ro, Vola.ro, esky, Expedia, Orbitz, Kiwi.com samd).


Exemple de motoare de cautare zboruri
In videoclipul de mai jos vom vorbi despre (in ordine alfabetica, nu este un top):

Evident, exista si alte motoare majore pe care le folosesc ocazional si pe care le voi prezenta intr-un video urmator, doua exemple notabile fiind Kayak sau FlyHacks (de asemenea, perfect pentru combinatii de zboruri low cost).

Nu va mai dau si aici in articol detalii despre ele, deoarece:
  1. mentionez de ce imi plac si va arat cum se folosesc in video
  2. va urma cate un video separat cu tips&tricks si alte informatii pentru fiecare motor mentionat mai sus (pentru Kiwi am creat deja doua si le gasiti AICI).
Asadar, ca sa nu iasa un video enorm de lung, in acest tutorial va prezint numai cateva functii de baza pentru fiecare motor.


Cateva cuvinte despre video:

  • Am lucrat cu varianta pentru desktop a site-urilor, nu cu cea pentru mobil. De aceea, recomand sa vizionati videoclipul pe calculator/laptop/tableta.
  • Nu aveti nevoie de sunet, am notat direct in video ce era de notat.
  • Recomand sa schimbati calitatea imaginii la HD.
  • Datorita timpului liber extrem de limitat, obisnuiesc sa lucrez foarte repede, asa ca nu am pretentii de calitati artistice in editarea videoclipurilor. Vreau doar sa transmit informatia intr-un mod cat mai eficient. Daca pe alocuri vi se pare ca trec prea repede prin exemple, puteti sa puneti videoclipul pe pauza si sa repetati si voi pasii. 
   


Cum functioneaza cautarea zborurilor

Sa luam un exemplu: dorim sa gasim cel mai ieftin zbor spre Bangkok oricand in sezon.



1. Putem sa cautam zborul cel mai ieftin pe un motor care ofera cautari flexibile. De exemplu cautam pe Kiwi zbor Romania - Bangkok, oricand in decembrie - martie, cu durata intre 7 si 10 zile.


Sa zicem ca gasim cel mai ieftin zbor in 7- 14 februarie: 500€ dus-intors. In alte date am gasit doar zboruri mai scumpe.

Kiwi.com a cautat zboruri la o multime de companii aeriene intr-un interval destul de mare (4 luni) si a intors cele mai ieftine zboruri pe care le-a gasit.

Dar pretul returnat este pretul la care agentia Kiwi.com vinde zborul. Este acesta cel mai mic pret disponibil  sau la alte agentii ori pe site-ul companiei aeriene este chiar mai mic?



2. Ca sa verificam, apelam la un motor (cum ar fi Skyscanner  sau Momondo) care pentru aceeasi data cauta acest zbor si compara preturile la o multime de agentii online.


Intram pe Skyscanner, cautam zbor Bucuresti - Bangkok in 7 - 14 februarie si obtinem (sa zicem): pret pe site-ul companiei aeriene: 505€, pret la agentia X: 470€, pret la agentia Y: 490€, pret la agentia Z: 550€ (cu toate taxele incluse).

Clar poate ne gandim sa alegem sa facem rezervarea la agentia X, care ofera cel mai mic pret: 470€ (evident, daca ne convine acea agentie. Este ea veche pe piata? Are reviews bune de la clienti?). Sau poate alegem sa rezervam direct la compania aeriana...


Important:

Ca orice unealta de cautare zboruri, nici acestea nu sunt perfecte: mai ales pentru cautarea flexibila, preturile nu sunt neaparat in timp real si nu sunt afisate toate destinatiile posibile. Asadar nu intotdeauna se va confirma pretul gasit.

Dupa cum ati vazut mai sus, nu veti gasi neaparat cele mai ieftine zboruri folosind numai un motor de cautare. Fiecare are punctele lui forte si neajunsuri, uneori destul de mari.

In exemplul de mai sus:

  • nu inseamna neaparat ca Kiwi a returnat TOATE zborurile Bucuresti - Bangkok din intervalul cautat. Daca folositi alt motor, poate obtineti si alte zboruri. 
  • de asemenea, nu inseamna ca Skyscanner.ro a cautat pretul la toate agentiile posibile. Poate Scyscanner.it (Italia) gaseste pret mai mic la agentiile italiene. Merita diferenta de pret ca sa va incurcati cu o agentie din Italia? Voi decideti. 
  • poate alt motor de cautare, precum Momondo, gaseste pret mai mic la agentiile la care verifica el si care nu sunt verificate si de Skyscanner (daca exista). 
  • sau poate, intr-adevar, Skyscanner.ro a gasit cel mai mic pret posibil. 
Nu puteti sti decat daca verificati.

Asadar. ca sa obtineti cele mai bune rezultate, recomand sa luati ce e mai bun de la fiecare si, la fel cum fac si eu, sa cautati in mai multe locuri, in functie de necesitati.



Acum aveti informatia, aplicati-o si mai devreme sau mai tarziu sigur o sa gasiti zboruri ieftine spre aproape orice destinatie din lume urmariti sa vizitati (dupa cum cred ca v-am si dovedit adesea cu ofertele publicate pe acest blog)...

Gasiti toate videoclipurile din seria Cum sa cauti zboruri ieftine pe canalul PromoTrips.ro de pe YouTube.

S-ar putea sa va intereseze si:

La ce sa fii atent/a cand alegi un zbor
La ce sa fii atent/a inainte sa rezervi oferte de pe site-urile cu vacante pe cont propriu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bottom Ad [Post Page]



Esential

YOUTUBE: Cum sa cauti zboruri ieftine